Actueel

Actueel-HVL-header
Agenda 'De Deel'

Agenda 'De Deel'

Actueel-HVL-header

Ontmoetingsplek vanuit passie
voor LEVEN en ONTWIKKELEN

Onder de naam 'De Deel' organiseert Herberg Het Volle Leven elk jaar een reeks van zeven lezingen in combinatie met een proeverij. Dat gebeurt in samenwerking met Ivonne Duym-Sloot.

 

'De Deel' is een plek om samen te komen en letterlijk en figuurlijk te proeven van het leven. We nodigen steeds een spreker uit om zijn of haar inspirerende verhaal te delen vanuit een passie voor leven en ontwikkelen.

Proeverij

De lezing wordt gecombineerd met een proeverij van 7 gangen met vegetarische en biologische heerlijkheden. Daarbij is alle ruimte om met elkaar van ideeën en gedachten te wisselen.

 • Aanvang programma: 18.00 uur (inloop vanaf 17.00 uur: voorafgaand aan het programma worden 2 gangen van de proeverij geserveerd).
 • Afsluiting van de avond: 22.00 uur
 • Kosten lezing inclusief proeverij: € 35,- per persoon (exclusief drankjes)

combineren met een overnachting

Uiteraard is het mogelijk om aansluitend in de Herberg te overnachten en zo langer te genieten van de prachtige omgeving en de rust die Het Volle Leven kenmerkt. Deelname aan 'De Deel' plus overnachting kost slechts € 75,- per persoon (ipv € 85,- per persoon). Deze prijs geldt op basis van verblijf op een tweepersoonskamer met logies en ontbijt.

 

19 november - ‘Terug naar de basis’ door Caroline Reij

 

Caroline ReijPersoonlijk houd ik erg van lekker eten, van mooie spullen, leuke kleren en lekker hard werken. Ik vind het dan ook echt een rijkdom om in een land te leven waar dit allemaal mogelijk is. En soms vind ik het niet fijn. Dan is mijn boekenkast te vol, eet en drink ik verkeerd, voel ik me moe of loopt mijn hoofd over.

 

Dan is het tijd om weer terug te gaan naar mijn basis, zodat ik me letterlijk en figuurlijk weer wat lichter en fitter voel en mijn huis weer mijn thuis wordt. Hierdoor ontstaat er rust en ruimte voor nieuwe mogelijkheden. Door dit met de juiste mate te doen, blijf ik een blijmoedig mens die voluit in het leven staat.

 

Ik vertel vanuit eigen ervaring over een manier waarop je weer terug kunt keren naar de basis. Sinds enkele jaren houd ik - samen met anderen - jaarlijks een (innerlijke) voorjaarsschoonmaak: zes weken anders eten & drinken en bewuster leven, terwijl het dagelijks leven óók gewoon door kan gaan.

 

Om je te laten ervaren dat je gedurende die weken niet voortdurend op een houtje hoeft te bijten, zorgt eigenaar/kok Yt van der Ploeg deze avond voor een heerlijke maaltijd die helemaal past binnen het ‘Terug naar de basis'-concept. Kom, luister, praat en eet lekker met ons mee!

 

Caroline Reij is oorspronkelijk opgeleid als Sociaal Geograaf en was werkzaam in de Volkshuisvesting. In 2000 heeft zij het roer omgegooid. Haar nieuwsgierigheid naar ‘wat mensen beweegt’ kreeg voortaan de volle aandacht. Zij volgde opleidingen bij het ITIP, school voor leven en werk, zoals 'Instrument voor hulp', 'Energetisch werk', 'Droomwerk' en 'Psychodrama'. Vanaf 2005 is zij aan het ITIP verbonden als begeleider en docent.

 

Reserveer hier voor deze activiteit van 'De Deel'.

Agenda 'De Deel Academie'

Agenda 'De Deel Academie'

Actueel-HVL-header

Meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en verdieping

Vanuit het enthousiasme en de behoefte van 'De Deel'-avonden organiseert Herberg Het Volle Leven in samenwerking met Ivonne Duym-Sloot vanaf september 2014 ook 'De Deel Academie'. Evenzeer een plek om te DELEN en te ONTMOETEN, maar met meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en de verdieping van thema's. De Deel Academie biedt workshops, themadagen, weekenden en meerdaagse trainingen.

 

Agenda 'De Deel Academie'

 

Zaterdag 21 november - DAGWorkshop 'Spelen met Delen, de ikken in jezelf' door Bart Spijkerboer

 

Bart SpijkerboerJe herkent allemaal wel verschillende soorten 'ikken' in jezelf. Zo is bij de één op het werk de ‘ik’ heel gedreven en zien vrienden vooral een fijne gangmaker. Bij een ander is overdag de hulpvaardige actief en komt 's avonds thuis, als er niet veel sociaals te doen is, de nukkige ‘ik’ naar voren. In elke situatie komt een ander deel van jezelf naar voren.

 

Een aantal van die delen staat vaak 'als vanzelf' op de voorgrond. Je kent ze goed en je hebt er succes mee. Maar er zijn momenten dat er ook een andere kant naar voren wil komen. Omdat je wel eens klaar bent met 'die eeuwige glimlach'. Of misschien vindt je collega je nogal dominant en raakt die feedback je eigenlijk wel. Dan is het goed te weten dat de andere delen in jezelf heus bereikbaar zijn. Ook al staan ze wat meer op de achtergrond.

 

Op deze dag werken we op een lichte en speelse manier met de delen van jezelf. Met dat wat meer op de voorgrond staat en dat wat meer verscholen is. We laten ze aan het woord, gaan ermee in gesprek. Zo komen we tot een dialoogspel met de verschillende ikken. Dit wordt ook wel beschreven als 'voice dialogue'. Bart vertelt meer over de theorie van dit model, maar je gaat vooral onderzoeken en ervaren. We spelen plenair en werken ook in kleine groepjes. Met ruimte voor ontroering en voor plezier. Juist de combinatie maakt het tot een bijzondere dag.

 

Voor iedereen die meer wil ontdekken van zichzelf, meer ruimte wil maken tussen wat voor de hand ligt en wat je ook wel eens in wilt zetten. Ben je zelf begeleider en wil je handvatten hebben om met deze speelse methode te kunnen werken? Dan ben je ook welkom.

 

Bart houdt ervan om vanuit nieuwsgierigheid en speelsheid met mensen te werken en werkt als trainer/coach in zijn eigen praktijk Spijker & Hamer. Hij heeft een lichte toon met een voorliefde voor psychodrama en improvisatie en werkt zorgvuldig.

 

Tijd: van 10.00 uur tot 16.30 uur (inloop vanaf 9.30 uur)

 

Kosten: € 90,- per persoon, inclusief koffie/thee en lunch

 

Reserveer hier voor deze workshop van 'De Deel Academie'.

Activiteiten door anderen

Activiteiten door anderen

Actueel-HVL-header

 

Regelmatig worden er door of samen met anderen activiteiten voor persoonlijke ontwikkeling bij onze herberg georganiseerd.

 

28 - 30 JANUARI 2016: 'Kalm aan dagen' door Ivonne Duym-Sloot

 

Ivonne DuymEven een paar dagen toegeven aan de winterrustbehoefte: de stilte in, verplichtingen en digitale schermen aan de kant, een frisse neus halen, het vege lijf in beweging om daarna bij het knisperend haardvuur toe te geven aan welverdiende rust.

 

Lekker genieten van Yt’s vegetarisch, biologische kookkunsten. Heerlijk om even helemaal niets zelf te hoeven bedenken.

 

Ivonne begeleidt de stilte met o.a. meditatie, aandacht voor dromen, mantrazingen, wandelingen en op lichte wijze energetisch en creatief bezig zijn.

 

Een heerlijke boost voor lichaam en geest en een opwekkende start van het nieuwe jaar.

 

Dit arrangement van € 325,-  per persoon (o.b.v. 2 personen per kamer) van donderdagmiddag 28 januari 14.00 uur tot zaterdagmiddag 30 januari 16.00 uur in Herberg Het Volle Leven is inclusief:

 • 2 overnachtingen op een tweepersoonskamer*
 • 2 x ontbijt, 2 x lunch en 2 x diner
 • Begeleiding groepsactiviteiten en individuele sessies.
 • Thee en koffie tijdens gezamenlijke activiteiten.

Exclusief:

 • Drankjes tijdens diner, avond en buiten het geboden basisassortiment.
 • *Toeslag voor 1 persoon op tweepersoonskamer is € 10,- per nacht.

 

Extra informatie: 

 • Deze retraite gaat door bij minimaal 6 personen en het maximum is 8.

 • Er zijn kamers met en zonder eigen sanitair. 

Kosten:
€ 325,- per persoon (o.b.v. 2 personen per kamer; toeslag voor eenpersoonskamer totaal € 20,00)

10% vroegboekkorting bij reservering voor 1 december!

 

Adres:
Herberg Het Volle Leven, Oude Willem 5, 8426 SM Appelscha
Telefoon: (0516) 43 00 91

 

Meer informatie:
Ivonne Duym-Sloot via ivonne@deweibeweegt.nl of 06 138 56 032

 

Reserveren:
Aanmelden graag via ivonne@deweibeweegt.nl

Aanbiedingen

Korting op 3-gangenmenu

Een 10-dinerkaart is verkrijgbaar voor € 300,00 (korting van € 50,00) met als bonus een fles huiswijn cadeau (bij inlevering van de laatste strip).

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze aanbiedingen /activiteiten met gratis recepten van vegetarische heerlijkheden?

 

Herberg Het Volle Leven geeft regelmatig een nieuwsbrief uit waarop u zich kunt abonneren.

 

Bekijk onze nieuwsbrieven

 • Nieuwsbrief

  sidebar-nb

  Op de hoogte blijven van onze aanbiedingen /activiteiten met gratis recepten van vegetarische heerlijkheden!

  Bekijk onze nieuwsbrieven

  Meld u hier aan:

  Meer dan 2.000 abonnees!
   
 • Gastenboek

 • Laat ook uw bericht achter:

 •