Herberg

Welkom

'Ik heb zo intens genoten van deze verwendagen dat ik er ontroerd door raakte. Bij iedere maaltijd twinkelden mijn ogen van puur plezier en genot.'

Rebecca

Eigenaar/kook Yt van der Ploeg

VOel je thuis

Met de opening van Herberg Het Volle Leven in 2004 werd een lang gekoesterde droom werkelijkheid: een plek creëren om mensen te ontvangen, waar mensen zich 'thuis' kunnen voelen. Om in ontspanning te genieten van eten, drinken en slapen in een ongedwongen sfeer en in harmonie met de prachtige natuur van het Drents-Friese Wold. Een plek waar niets hoeft. 

Naam 'Het Volle Leven'

Gedicht Het Volle LevenDe herberg ontleent haar naam aan het gedicht 'Het Volle Leven' van Judith Herzberg. Dit gedicht weerspiegelt in veel opzichten de kern van onze herberg: intimiteit, vol van het leven en de momenten en kansen die het leven te bieden heeft. 

Gastvrij

In de herberg staat gastvrijheid centraal: een warm welkom voor een ieder die hier binnen treedt. De kleinschalige opzet maakt dat we dit in de praktijk ook echt kunnen waarmaken.

 

Vegetarische, biologische keuken

Uit eigen moestuinIn de keuken van de herberg draait alles om groentes, die we in talloze creatieve variaties op uw bord brengen. Alle groentes zijn biologisch en komen zoveel mogelijk uit eigen tuin. 's Ochtends geoogst en 's avonds op het bord. Alles met respect en liefde voor de natuur.

 

 

Wees welkom!

 

Yt van der ploeg

Eigenaar/kok

 

 

 

Logeren

'Het is als een erg goed restaurant waar je na afloop gewoon kunt blijven hangen en daarna in een heerlijk zacht bed duikt.'

Rogier en Miriam

 

LogerenKom overnachten in Appelscha bij Herberg Het Volle Leven, een kleinschalig pension met 6 tweepersoonskamers, 2 suites en een kampeerkeet.

 

U kunt kiezen uit kamers met of zonder eigen sanitair. De kamers zijn eenvoudig maar sfeervol en gerieflijk ingericht. De suites beschikken over een slaap- en zitgedeelte met eigen sanitair en hebben een deur naar de tuin.

 

Bij tarieven vindt u een impressie van verschillende kamers.

Op eigen erf

Onze herberg ligt op ruim 1 hectare grond,

dus genoeg ruimte om lekker te luieren: Eigen erf

 • terrastuin (bij mooi weer hier ontbijt en diner)
 • intieme binnentuin
 • groot grasveld met aan de rand rustieke loungebanken

Vanuit onze tuin of erf loopt of fietst u zo het bos in.

 

Binnen kunt u op twee plekken ontspannen vertoeven rond een houtkachel die op koude dagen brandt. 

B&B-formule

Bed&Breakfast

Bij overnachting hanteren wij de B&B-formule, waarbij we tussen 9.00 uur en 10.00 uur een uitgebreid ontbijt serveren. Voor de lunch zijn er genoeg leuke uitspanningen in de omgeving.

Diner

Vanaf 18.00 uur kunt u bij ons terecht voor een eersteklas vegetarisch verrassingsmenu van drie gangen. Borrelen kan natuurlijk eerder.

Dieren welkom

Onze paarden Skoff en PerHonden zijn welkom, maar graag in overleg. Verder beschikt de herberg over 2 paardenboxen voor gasten die graag met hun eigen paard of pony de prachtige natuur willen verkennen. Informeer naar de mogelijkheden en tarieven.

 

 

Eten

'Het was goddelijk! Hadden we niet verwacht als vleeseters.'

Antoinette en Steven

 

'Ben m'n leven lang al vegetariër en nog nergens zo lekker gegeten als hier!'

Rosita

DRIEgangen verrassingsmenu

Gerecht

Kom vegetarisch eten in Appelscha bij Herberg Het Volle Leven. Culinair genieten van Bourgondische, biologische heerlijkheden. Eigenaar/kok Yt van der Ploeg zorgt met haar team dagelijks voor een verrassingsmenu van drie gangen met volop de smaak van het seizoen. Het eten weerspiegelt onze liefde voor de natuur en onze liefde voor lekker koken.

 

Yt weet met haar eten al jaren de fulltime, parttime en gelegenheidsvegetariër te behagen.

 

Leest u vooral de ervaringen van gasten in ons gastenboek of op Iens.

Moestuin herberg

Biologische producten

Onze biologische producten komen zoveel mogelijk uit eigen moestuin. 's Ochtends geoogst, 's avonds op uw bord. Verser kan niet. Voor de liefhebber schenken we daar een glas goede biologische wijn of bier bij.

Dineren

U kunt ook bij ons eten als u niet bij ons slaapt.

Voorgerecht

 

Reserveren is noodzakelijk.

 

 

Openingstijden

Oprit herberg1 maart t/m 31 december

Open van donderdag tot en met zondag.

Schoolvakanties

Alle dagen open.

Groepen

Voor groepen vanaf 8 personen ook op maandag, dinsdag en woensdag open.   In de maand januari is de herberg gesloten. In februari zijn wij de weekenden open: vrijdag en zaterdag, bij voldoende belangstelling ook zondag.

Restaurant

Entree herbergOns restaurant is geopend vanaf 18.00 uur en u kunt tot 20.00 uur aan tafel. Borrelen is uiteraard al eerder mogelijk.   Wij hebben helaas geen mogelijkheden voor de lunch (met uitzondering van groepen).   Van tevoren reserveren is in alle gevallen noodzakelijk.
  Lees ook:

 • Nieuwsbrief

  sidebar-nb

  Op de hoogte blijven van onze aanbiedingen /activiteiten met gratis recepten van vegetarische heerlijkheden!

  Bekijk onze nieuwsbrieven

  Meld u hier aan:

  Meer dan 2.000 abonnees!
   
 • Gastenboek

 • Laat ook uw bericht achter:

 •