De natuur in

Herberg Het Volle Leven bevindt zich in het Drents Friese Wold. Een van de grootste natuurgebieden van Nederland. Van grote bossen tot aan uitgestrekte zandvlaktes. Van meren naar een grazende schaapskudde op de hei. 


Vanuit de herberg zijn er prachtige wandel- en fietstochten te maken. Vanaf ons erf wandelt of fietst u zo de natuur in. Met ruim 130 kilometer aan wandeltochten en eindeloze fietsroutes kunt u zich een gehele dag in de natuur bevinden. Fietsen zijn via ons te huren, dus deze hoeft u niet mee te nemen! Ook paardenliefhebbers kunnen bij ons terecht, u rijdt aan de overkant zo het ruiterpad op. En in de avond kan uw paard bij ons in de stal. Informeer naar de mogelijkheden en de tarieven.  

Het bezoekerscentrum van het nationaal park vindt u op 20 fietsminuten en 5 autominuten afstand. Ook vanuit hier starten verschillende wandel-, fiets-, mountainbike-, en ruiterroutes. Ook voor activiteiten zoals een vollemaanwandeling of dauwtrappen kunt u hier terecht. Kijk op de website voor alle mogelijkheden die het bezoekerscentrum te bieden heeft.

In Appelscha is er ook genoeg te doen voor de wat jongere bezoekers. Zo kunt u naar attractiepark ‘Duinen Zathe’ of outdoor activiteiten bij ‘De Jongens van Outdoor’. Voor afkoeling kunt u naar ‘Bosbad Appelscha’, een verwarmd openluchtbad met glijbanen, duikplanken, een waterspeeltuin en een grote zonneweide.

 

Natuurlijk zwemwater is er te vinden in het dichtbijgelegen Canadameer en Blauwe Meer.

 

Cultuur

In de nabije omgeving vindt u sfeervolle en karakteristieke Drents/Friese dorpen zoals Orvelte, Oldeberkoop en Veenhuizen. Alle rijk aan monumenten en historie en een bezoekje waard.

Voor moderne kunst is  het museum Belvédère in Heerenveen-Oranjewoud een aanrader. Net als het Drents museum in Assen, de Fundatie in Zwolle en het Groninger Museum in Groningen.

Wilt u uw verblijf in de natuur een dagje afwisselen met de stad? Steden als Assen en Groningen liggen op max 40 autominuten afstand van onze herberg.

 

Leuk voor kinderen

  • Klimpark 'Klimavontuur Appelscha'

  • Attractiepark ‘Duinen Zathe’ in Appelscha

  • Bosbad Appelscha’, een verwarmd openluchtbad, met glijbanen, duikplanken, waterspeeltuin en een grote zonneweide

Shakespeare theater

'Wij komen elk jaar bij de herberg terug voor een voorstelling in het Shakespearetheater te Diever, zo bijzonder zo’n openluchttheater.’

Elske en Martin

 

Het Shakespearetheater in Diever is een uniek openluchttheater midden in een sprookjesbos en voert al sinds 1946 elk jaar een stuk van Shakespeare op in de maanden juli, augustus en september. De  voorstellingen genieten in heel Nederland - en zelfs buiten de grenzen - grote belangstelling. Zo'n 23.000 liefhebbers bezoeken jaarlijks de voorstellingen. Dus wees er op tijd bij als u dit bijzondere evenement wilt bijwonen.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief